Benecko

Trend jezdit na dovolenou, pokud možno co nejdál od domova, nejlépe někam k moři, už dnes není tolik rozšířený jako před několika lety. Naopak se setkáme i s protikladnou tendencí, kdy o dovolené raději poznáváme zajímavá místa naší země.

Jedním z těchto zajímavých míst je Benecko. Benecko je nejvýše položenou obcí, která se nachází na jihozápadním svahu Krkonoš, a ze které máme celé toto pohoří na dosah. Na dovolenou se sem jezdí za procházkami překrásnou přírodou, ale i akčnějším sportovním vyžitím.

To v letním období představuje především hustá síť cyklostezek. V nedalekém Špindlerově mlýně je k dispozici též aquapark, plný různých vodních atrakcí pro malé i velké. V zimě je potom Benecko především rájem lyžařů, nalezneme tu několik skiarélů, běžeckých tratí a kluzišť.

Dovolená je ideální pro dobití baterek, a pokud chytře zvolíme ubytování, tak aby poskytovalo dostatek soukromí a trochu romantiky, budeme si připadat jako v pohádce. Benecko ubytování nabízí například vedle atmosféry komorního penzionu, venkovní bazén a posezení u kamenného krbu s krásným pohledem na západ slunce.

V zimě potom zajásají především rodiče s dětmi, protože dětské vleky a vyžití pro děti se nachází přímo u penzionu.

A co Benecko a výlety? Vedle zmíněných lákadel bychom mohli zmínit ještě jedno, které zní poměrně étericky – jsou jím vzdušné lázně Benecko. Ty nabízejí v duchu svého názvu pohyb na čerstvém vzduchu, ale i spoustu zábavy a kulturního vyžití.

Jako další tip na výlet bychom ještě měli zmínit místní lesy, které na nás nepochybně udělají impozantní dojem. Vypravit se můžeme také do dalších sousedních měst, vedle již zmíněného Špindlerova mlýnu, můžeme navštívit třeba blízkou Jilemnici nebo Vrchlabí.

V zimě pak po výletech příliš netoužíme, ale zajímá nás asi hlavně, kde si nejlépe zalyžujeme. Protože Benecko je takovým malým lyžařským rájem, potěší nás, že nemusíme za vleky vyjíždět nikam daleko. Areál ski Benecko naše lyžařské choutky nepochybně plně uspokojí, a pokud ne, do Špindlerova mlýnu je to coby kamenem dohodil.

Zdroj foto: www.ubytovanibenecko.cz

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>