Zábavní parky v Evropě – dovolená pro pouťové nadšence

Zaplesá vaše srdce vždy, když vidíte kolotoč nebo tobogán? Chtěli byste vaši dovolenou spojit se zábavními parky, ale Disneyland v Kalifornii vám přijde trochu z ruky? Nevadí, také v Evropě je hned několik zábavních parků, které stojí za návštěvu.

zabavni park

Tropical Island Německo

Ti, kdo milují vodní hrátky, by určitě neměli vynechat návštěvu Tropical Island.

Nedaleko Berlína stojí velká hala, která dříve patřila sovětskému letectvu a měla původně sloužit pro výrobu vzducholodí. Vzducholoď se zde nevyrobila ani jedna, ale zrodil se podnikatelský plán – přestavět ji na iluzi tropického ráje. Hala je rozdělena do několika států, z nichž každý se liší. V některém najdete džungli, v jiném lagunu, vodopády, či jezírka. V každé části si můžete pohovět na lehátkách, písečné pláži, vířivce nebo v sauně, kterých je zde požehnaně. Na autentičnosti přidávají i všudypoletující papoušci. Pokud vás procházka v tropech omrzí, můžete se  vydat do tobogánové části. V případě, že jste vždy toužili proletět se v horkovzdušném balonu, i to si zde můžete splnit.

 

Po náročném dni plných radovánek, můžete vyrazit na diskotéku či na masáž. Komplex má otevřeno nonstop a nabízí svým návštěvníkům i nocleh. Přespat zde můžete v chatkách, stanech nebo na lehátku přímo na pláži a strávit zde hned několik dní.

Disneyland Francie

Disneyland je díky své obrovské rozloze a dobrému umístění nejnavštěvovanější a nejrozsáhlejší park. Pokud si chcete park alespoň z větší části projít, budete potřebovat minimálně dva dny. Pokud se rozhodnete dvoudenní výlet akceptovat, je ideální využít služeb zdejších hotelů. Ty se nachází přímo v areálu a hosté jsou osvobozeni od placení vstupného.

Atrakce jsou rozděleny podle věku, takže na své si zde přijde tříleté dítě, stejně jako třicetiletý adrenalinový nadšenec.

Europa-park Německo

Europa-park je druhý nejnavštěvovanější park v Evropě ležící v městečku Rust nedaleko švýcarsko-německé hranice. Park je rozdělen do patnácti částí, z nichž každá symbolizuje konkrétní evropskou zemi s její architekturou, kulturou a gastronomií. Bohužel ČR zde chybí.

Za celodenní vstupné se v parku můžete řádit na všech horských drahách bez omezení.

Pokud by vás v parku omrzely bláznivé atrakce, u kterých platí, že čím více křiku z nich jde slyšet, tím delší je u nich fronta, můžete navštívit několik show, muzikál či divadlo.

Tivoli v Kodani

Již od roku 1843 funguje v Kodani nejstarší evropský zábavní park Tivoli. Zábavní park Tivoli navštíví ročně kolem čtyř milionů lidí a je tak třetím nejnavštěvovanějším zábavním parkem Evropy. Návštěvu parku by si určitě neměli nechat ujít všichni, kdo zavítají do Dánska. Brány parku se otevírají od dubna až do října a během Vánoc.

Park nabízí zábavu pro celou rodinu a k vyzkoušení všech atrakcí vám bude horkotěžko stačit jeden den. Kromě atrakcí se zde nachází také hudební pódia a také několik luxusních restaurací. Nejoblíbenějšími atrakcemi v parku jsou horská dráha či Zlatá věž, která z výšky 40 metrů nabízí pohled na město.

Tibidabo v Barceloně

Druhým nejstarším evropským zábavním parkem je park Tibidabo, který se nachází na vrcholku stejnojmenného kopce. Řada atrakcí je původních a určitě zde na vás dýchne kouzlo nostalgie. Z parku je krásně vidět na Barcelonu a park tak vybízí k návštěvám i ty, kteří pouťovým atrakcím příliš nehoví.

Už jen dojet až na vrcholek hory je zážitek. Do půli kopce vás vyveze historická tramvaj a poté lanovka.

Vídeňský Prater

Pokud se chcete vydat na dovolenou k našim jižním sousedům, určitě zavítejte do Vídně. Prater je neodmyslitelný symbol Vídně a návštěvníkům nabízí přes 250 atrakcí. Chloubou je zde největší ruské kolo na světě „Wiener Riesenrad“, které zde stojí už 106 let.

Areál vídeňského Prateru je přístupný celý den i noc a vstupné se zde neplatí. Platí se pouze za jednotlivé atrakce, což uvítají především ti, co jdou spíše jako doprovod. Večer se život z atrakcí postupně přemisťuje na největší rakouskou diskotéku Praterdome, která nabízí zábavu až do rána. Na Prater si tak určitě vyhraďte alespoň dva dny z vaší dovolené.

Sandra Š.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>